Suuronnettomuusharjoitus Kotkan edustalla

Kotkan Meripelastusyhdistys on mukana Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettävässä suuronnettomuusharjoituksessa Kotkan edustalla lauantaina 28. syyskuuta.

Harjoitus on osa RESCOP-projektia, jossa kehitetään muun muassa vapaaehtoista meripelastustoimintaa Kronstadtiin, Venäjälle.

Kotkan Meripelastusyhdistys on kouluttanut kesän 2013 aikana Kronstadtin vapaaehtoisia meripelastajia omalla kalustollaan, ja tuleva harjoitus on osa viimeistä koulutusviikonloppua.

Harjoituksessa kuvitellaan tilanne, jossa vesibussi ajaa karille, alus vaurioituu ja sen kyydissä olevat ihmiset on evakuoitava.

Harjoitusta johtaa Rajavartiolaitos ja harjoitukseen osallistuvat Rajavartiolaitoksen yksiköiden lisäksi Kotkan, Haminan, Loviisan ja Kronstadtin vapaaehtoiset meripelastajat sekä Kymenlaakson poliisi- ja pelastuslaitokset.

Kotkan Meripelastusyhdistys toivoo vesillä liikkujia huomioimaan harjoituksen ja omalta osaltaan takaamaan harjoituksen sujuuvuuden harjoitusalueella.