Meripelastusyhdistykset kaipaavat lisää vapaaehtoisia

Haluatko toiminnallisen harrastuksen, jossa pääsee varmasti vesille? Meripelastustoiminta sopii koulutus- ja ammattitaustasta riippumatta kaikenikäisille – ja harrastaa voi sisävesilläkin.

– Meripelastustoiminta on vähän kuin saunan lauteet, että tittelit heitetään pois, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jari Piirainen.

 

Meripelastustoiminta voi olla elinikäinen harrastus, tai jopa elämäntapa. Vastuullisiin miehistötehtäviin pääsee heti täysi-ikäistyttyä, eikä yläikärajaa ole.
YLE.FI|HENKILÖLTÄ ANTTI HEIKINMATTI

Meripelastajien päivystyskausi on päättynyt

Meripelastusyhdistyksen alusten telakointi on käynnissä ja päivystyskausi on päättynyt.

 

Kuluneella kaudella erilaisissa avustus-  ja ensivastetehtävissä avustettiin yhteensä 60 henkilöä. Saariston ensivastetehtävien kohteena oli kolme henkilöä. Apua annettiin 24:lle veneelle, joista yksi pelastettiin varmalta tuholta. Osallistuipa yhdistyksen Pv Kotka saaripalon sammutukseenkin.

 

Yhdistys kiittää tukijoita sekä aktiivisia jäseniä työstä vapaaehtoisen meripelastustoiminnan hyväksi.

 

Historiateos saatavilla

”Vapaaehtoista meripelastusta Kymenlaaksossa”

 

Kotkan Meripelastusyhdistyksen ja Kotkan Pelastusrenkaan 50-vuotishistoria Aaro Saharin kirjoittamana.

 

Kirja kertoo kotkalaisesta meripelastuksesta itäisellä Suomenlahdella viiden vuosikymmenen ajalta. Teos kertoo miten vapaaehtoista toimintaa ihmisten ja kaluston pelastamiseksi sekä yleisen meriturvallisuuden lisäämiseksi on vapaaehtoisvoimin toteutettu 1950-luvulta alkaen.

ISBN 987-952-92-1829-5 2007

Gummerus Kirjapaino Oy 2007

112 sivua

 

Teoksen hinta 10,- (alv 0%) noudettaessa yhdistyksen toimistolta Kuusisesta.

Loka-marraskuussa maanantaisin klo 18 (harjoitusillan yhteydessä).

Muu toimitustapa on sovittavissa erikseen.

 

Tiedustelut ja varaukset: vpj.kotka(at)messi.meripelastus.fi

Veneilytapahtumassa hyvä osanotto!

”Kotkan Pursiseura ry yhdessä Kotkan Nuorkauppakamari ry:n kanssa järjestivät Kotkan Meriniemessä lauantaina 6.9.2014 klo 10-17 vesillä harrastamiseen ja veneilyyn keskittyvän koko perheen yleisötapahtuman. Tapahtuma oli kaikille avoin ”

Kotkan Meripelastusyhdistyksen Pv Kotka miehistöineen oli paikalla kertomassa meripelastuksesta ja yhdistyksen toiminnasta. Sää suosi tapahtumaa ja aluksella vieraili päivän aikana varovasti arvioiden yli 200 henkilöä.

Kiitokset tapahtuman järjestäjille ja turvallista veneilyä!

 

 

Meripelastajat Veneilytapahtumassa 6.9.14

”Kotkan Pursiseura ry yhdessä Kotkan Nuorkauppakamari ry:n kanssa järjestää Kotkan Meriniemessä lauantaina 6.9.2014 klo 10-17 vesillä harrastamiseen ja veneilyyn keskittyvän koko perheen yleisötapahtuman. Tapahtuma on avoin ja yleisöllä on vapaa pääsy.”

Kotkan Meripelastusyhdistys on myös paikalla esittelemässä kalustoa ja toimintaa. Tule paikalle niin saat tietoa Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelusta ja sen eduista.

 

Meripelastajat turvaamassa Gangut Regattaa

Kotkan Meripelastusyhdistyksen alukset Pv Kotka sekä Pv Lassi turvasivat Gangut Regatan lähtöä Kotkan kantasatamasta sekä osallistuivat perinteiseen tapaan Ruotsinsalmen Ajojen turvaamistehtäviin.

Meripelastusseuran PR Jenny Wihuri kulki regatan matkassa koko purjehduksen ajan.

 

 

Meripäivien aikana välittömässä lähtövalmiudessa päivystäneet yhdistyksen alukset suorittivat viisi, pääasissa teknisten vikojen aiheuttamaa, avustustehtävää.